‘Lucas en zo’ eerste Ketnet-reeks in het Frans

Terug naar overzicht

Ketnet brengt tijdens de Kerstvakantie voor het eerst een coproductie met Ouftivi, de Franstalige kinderzender van RTBF, op de buis. Lucas en zo is een komische fictiereeks die zich afspeelt in Brussel. Wanneer de mama van Lucas beslist om samen te gaan wonen met haar nieuwe vriend, wordt Lucas’ wereld helemaal op zijn kop gezet.

Opeens maakt Lucas deel uit van een nieuw samengesteld gezin en krijgt hij er een pluspapa, een broer, twee zussen en een nogal uitzonderlijke grootvader bij. Alles lijkt tegen te zitten voor de twaalfjarige Lucas, vooral als blijkt dat de andere kinderen in het gezin al lang de regels hebben bepaald… Zijn fantasie neemt het soms helemaal over en dan vecht hij als Braveheart tegen zijn nieuwe broer of is hij detective in een film noir verhaal.

De thema’s in Lucas en zo zijn heel herkenbaar voor leeftijdsgenoten: een nieuw samengesteld gezin, echte vriendschappen, de eerste verliefdheid, het leven op school dat niet altijd even makkelijk is,…

Uniek aan deze reeks is dat Ketnet zowel op televisie al via ketnet.be en de Ketnet-app de afleveringen in twee versies aanbiedt: in het Frans met ondertitels en gedubd. Met de ondertitelde versie hoopt Ketnet kinderen te stimuleren om de reeks in het Frans te bekijken.

Lucas en zo: vanaf zaterdag 23 december dagelijks drie afleveringen: om 12.30 u. de originele versie met ondertiteling en om 18.30 u. de gedubde versie: op ketnet.be, in de Ketnet-app en op Ketnet.

Datum: 15 december 2017 om 19:49

Categorie: Programma's

Foto: © VRT / Ketnet

Bron: VRT / Ketnet