Helden van de Zee wint prijs voor beste Jeugdfilm

Terug naar overzicht

Eind vorige week werden in Oostende de Ensors uitgereikt. Tijdens de uitreiking van die Vlaamse filmprijzen, kwam Helden van de Zee als beste uit de bus in de categorie Jeugdfilms.

Vorige week vond in Oostende het jaarlijkse Filmfestival plaats. Een hele week lang kon je dus gaan kijken naar honderden films. Als afsluiter van het festival, werden op vrijdag 16 september de Ensors, dé Vlaamse filmprijzen, uitgereikt.

Helden van de zee SiniscoopIn totaal werden er prijzen uitgereikt in 19 categorieën, gaande van beste acteur en beste actrice tot beste muziek en beste film. In de categorie beste Jeugdfilm ging de hoofdprijs naar Helden van de Zee, de bioscoopfilm van het Ketnet-programma Helden.

Onder luid applaus en op de tonen van het door Maureen ingezongen themalied van de film: Follow Me, liepen Sieg, Nico, Dempsey, Maureen en crew richting het podium om hun prijs in ontvangst te nemen.

Diederd Esseldeurs, regisseur Helden van de Zee:
Ongelooflijk. Wij zijn mensen die 5 jaar geleden samen een televisieprogramma voor Ketnet begonnen maken, veel plezier gehad hebben in de tuin van Maureen, en ineens konden we een film maken. En vandaag staan we hier en winnen we een Ensor. Wauw!

Helden van de Zee ging op 3 februari 2016 in première in Kinepolis Antwerpen. Meer dan 100.000 mensen kwamen naar de film kijken.

Datum: 19 september 2016 om 19:17

Categorie: Helden, Helden van de zee

Foto: © Filmfestival Oostende