Dag Sinterklaas krijgt nieuwe afleveringen na 25 jaar

Terug naar overzicht

De Sint heeft wat minder tijd om uit te rusten in Spanje, want naast de opnames van de nieuwe film ‘Sinterklaas en de wakkere nachten’ die momenteel aan de gang zijn, staan ook nieuwe afleveringen van het inmiddels historische programma Dag Sinterklaas gepland.

Ketnet start over enkele maanden met de opnames van een nieuwe reeks van Dag Sinterklaas. Intussen is het 25 jaar geleden dat de eerste uitzending van Dag Sinterklaas te zien was. Verschillende generaties kinderen groeiden op met deze reeks van de hand van Hugo Matthysen en zo heeft Dag Sinterklaas stilaan de status verworven van Vlaams cultureel erfgoed.

In 2019 gaat Ketnet deze klassieker in een hedendaags jasje steken. Ketnet wil met de nieuwe reeks afleveringen opnieuw een volledige generatie kinderen laten kennismaken met Sinterklaas en zijn vrienden. De nieuwe afleveringen zijn op Ketnet te zien in het najaar van 2019.

Stijn Coninx, regisseur Dag Sinterklaas:
Dag Sinterklaas is een begrip geworden bij vele generaties kinderen, en ondertussen vele ouders. Sinterklaas is een positieve figuur in de wereld van de kinderen.

Maarten Janssen, netmanager Ketnet:
De originele afleveringen van Dag Sinterklaas zitten in het collectieve geheugen van jong en oud. Het is dan ook fantastisch dat we deze belangrijke stap kunnen nemen samen met Hugo Matthysen en Stijn Coninx, toch zowat de engelbewaarders van Sinterklaas. We hebben er daarom het volste vertrouwen in dat ook vele toekomstige generaties met volle teugen zullen kunnen genieten van de nieuwe film én van de nieuwe reeks Dag Sinterklaas.

Sinds kort wordt ook de tweede Sinterklaasfilm ingeblikt. Die heet Sinterklaas en de wakkere nachten en wordt dit najaar in de zalen verwacht. In de film nemen Sinterklaas en Zwarte Piet ons mee tijdens hun tocht op de daken.

Dag Sinterklaas: vanaf het najaar van 2019 op Ketnet.

Datum: 5 juni 2018 om 14:33

Categorie: Dag Sinterklaas, Sinterklaas

Foto: © VRT

Bron: VRT