14 redenen waarom je Unidamu gezien moet hebben!

Terug naar overzicht

Sinds afgelopen krokusvakantie kan je in het theater gaan kijken naar de derde Ketnet Musical: Unidamu. Wij somden alvast met veel plezier veertien redenen op waarom je deze klepper zeker moet gaan bekijken.

1. Omdat de opening al meteen een heerlijke meezinger is.
Dit is een we-e-e-e-ereld, vol mu-u-u-u-uziek… We kunnen je alvast garanderen dat deze meezinger de eerstvolgende weken niet uit je hoofd zal raken!

2. Omdat je hoedanook fan zult zijn van de pestkoppen.
Ze mogen Max en Fien dan wel het leven zuur maken, het is onmogelijk om niet stiekem fan te zijn van Amy en Niels.

3. Omdat wrapper Sien een heerlijke vertolking neerzet als Monica.
Net omdat het personage Monica compleet het tegenovergestelde is van hoe we Sien kennen als wrapper is het geweldig om haar aan het werk te zien in deze rol, wat ze overigens fantastisch (en toch op haar eigen gekke manier) doet.

4. Omdat je de magie moet beleven.
Op het moment dat Max in Unidamu terechtkomt beleef je de magie tot op je stoel.

5. Omdat de energie van het podium spat.
Het is onmogelijk om niet te genieten van een zotte bende die vol energie zingt en danst op een groot podium. De energie werkt geweldig aanstekelijk en is echt fantastisch.

6. Omdat de dansmoves van kleine Max onweerstaanbaar schattig zijn.
Zeg nu zelf, hij is toch ongelofelijk cute?

7. Omdat Elvis een held is.
Hij lijkt op het eerste zicht wat raar met dat kapsel en dat gekke groene pak, maar Elvis steelt al gauw je hart zodra hij ten tonele verschijnt.

8. Omdat je spelling bijgeschaafd wordt.
Dansen, zingen, acteren,… De Damu’s kunnen het allemaal. Bovendien zijn ze ook erg goed in spelling, dat bewijzen ze wanneer ze hun aanstekelijke Unidamu-groepskreet laten zien.

9. Omdat de lach van Sterre het beste is dat we in 2017 gehoord hebben.
En we die lach maar niet uit ons geheugen kunnen wissen.

10. Omdat Floris en Max ongelofelijk schattig zijn.
De broederliefde spat van het podium en dat is op zijn minst gezegd schattig om te zien. Je zou bijna vergeten dat het geacteerd is.

11. Omdat je ‘Allerliefste Broer’ gewoon live gehoord moet hebben.
Het nummer kreeg een videoclip en is daardoor ongetwijfeld een van de bekendste nummers uit de musical. Bovendien wordt het ook prachtig op de scène gebracht. Dat moet je gewoon live meegemaakt hebben.

12. Omdat je ‘Power Aan De Kids’ ook écht power is.
De daad wordt hier netjes bij het woord gevoerd met behulp van luide kreten en coole lichteffecten die er ongelofelijk stoer uitzien.

13. Omdat je onmogelijk stil kan blijven zitten.
Zeker tijdens de megamix, wanneer al je favoriete nummers in de mixer gegooid worden. Van Samson en Gert tot GhostRockers, K3, Nachtwacht en zelfs de KetnetBand en Piet Piraat, alles passeert de revue. Zorg maar dat je stembanden gesmeerd zijn!

14. Omdat het einde echt supercool is.
Wie dacht dat ‘Power Aan De Kids’ al het hoogtepunt qua special effecten was, heeft het duidelijk mis. De Damu’s doen er nog een stevig schepje bovenop en stralen (bijna letterlijk) in hun fluo outfits. Kosten noch moeite werden gespaard om voor een knallende afsluiter te zorgen.

Redenen genoeg om dus zeker nog een uitstapje naar ‘Ketnet Musical, Unidamu’ in je agenda te plannen. De musical speelt nog tot en met 30 april 2017 in Stadsschouwburg Antwerpen.
Er zijn nog steeds tickets beschikbaar, maar we raden je aan om niet meer lang te wachten want bijna alle voorstellingen zijn zo goed als uitverkocht.

Voor tickets en info klik je hier.

Kan je niet gaan kijken of kan je echt niet meer wachten om de Damu’s aan het werk te zien?
Niet getreurd, sinds afgelopen week is de dvd van de musical beschikbaar.
De dvd kan je hier bestellen.
Wie ook dol is op de heerlijke meezingers uit deze musical kan zeker zijn honger stillen met het bijhorende cd-album dat hier te koop is.

Datum: 2 april 2017 om 16:44

Categorie: Ketnet Musical - Unidamu

Foto: © VRT