Sinterklaas komt aan op zaterdag 17 november!

Terug naar overzicht

Zes december is nog wel even, maar Sinterklaas is een vooruitziend man en daarom heeft hij in een telegram al laten weten waar en wanneer precies hij dit jaar voet aan wal zet in ons land.

Intrede van de Sint

De Sint meldt dat hij op zaterdag 17 november om 13.30 u. met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen. Voor de eerste keer in lange tijd is dat op een nieuwe locatie.

Dit jaar zal de boot aanmeren aan het Verbindingsdok-Westkaai. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Om 13.45 u. begeeft de Sint zich met zijn gevolg in de richting van de Hanzestedenplaats via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai. Omstreeks 14.30 u. arriveert de goedheilig man op de Hanzestedenplaats aan het MAS en rond 14.45 u. spreekt hij er de kinderen en hun mama’s en papa’s toe.

Ketnet en Eén kijken er al naar uit en laten weten dat het feest ter plaatse om 13.00 u. begint en de rechtstreekse televisie-uitzending op Eén en Ketnet om 13.30 u. Er is uiteraard weer van alles te beleven. Zo zorgen onder meer Biba & Loeba en De KetnetBand voor aangepaste sfeer op de Hanzestedenplaats aan het MAS. Ketnet-wrappers Sien en Thomas leiden alles ter plaatse in goede banen. Ook Kaatje en haar vriendjes zijn van de partij.

Nieuwe locatie intrede

Bekijkt u graag nog eens alle praktische details over de nieuwe locatie waar de boot dit jaar aanmeert in Antwerpen en waar de Sint de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreekt? Die vindt u in de Sintructies hieronder.

#intredesint

De intrede van de Sint: iedereen welkom op zaterdag 17 november vanaf 13.00 u. in Antwerpen

Hij komt, hij komt... De intrede van de Sint in Antwerpen: rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 u. op Eén en op Ketnet. Herhaling op zaterdag 17 november om 17.30 u., op zondag 18 november om 08.00u. en op woensdag 21 november om 13.30 u. met Vlaamse gebarentaal.

Datum: 5 november 2018 om 18:10

Categorie: Sinterklaas

Foto: © VRT

Bron: VRT