Zingaburia

Zingaburia is een fictiereeks, geschreven door Hugo Matthysen en met muziek van Ronny Mosuse. Het is het verhaal van een lange reis: de bewoners van het ruimteschip de Zingaburia zijn op weg naar de vakantieplaneet Azifrikameropa, maar ze zijn helaas een beetje verdwaald.

De Zingaburia heeft vier bemanningsleden: Specialia Van der Geyt, die zich liever met Spacey laat aanspreken, Torro Tormans, Toon Van den Hondt en Kapitein Charles. Het ruimteschip is tegelijk ook een boerderij en herbergt een hoop dieren, en zelfs weiden en akkers.

Op hun lange reis door de ruimte ontmoet de bemanning van de Zingaburia heel wat merkwaardige figuren. In elke aflevering komen een of meerdere gasten aan boord, die door de ruimtereizigers met sluwe of mindere sluwe listen weer wandelen worden gestuurd. De aan schoonmaakziekte lijdende Koning Sop van de gelijknamige planeet dreigt hen in ijsjes te veranderen. Een Mierifant met schlagerambities wil doodgraag naar Mechelen. De bizarre dokter Reutelbeet wil het schip helemaal herinrichten.

Foto: © Victoriano Moreno

Bron: VRT