Wickie De Viking

Wickie de Viking is helemaal geen gewone Viking: hij is klein en gevoelig, maar erg vindingrijk en slim. Als zoon van de grote Viking-chef Halvar gaat hij mee op talloze avonturen met diens Viking-schip.

Maar dat verloopt niet altijd rimpelloos: de onhandige en vaak dwaze bemanning verzeilt regelmatig in hopeloze situaties die ze, zoals het échte Vikings betaamt, met alle geweld te lijf willen gaan, zonder vooraf even na te denken. Wickie verkiest echter vreedzame oplossingen, en vertrouwt op de kracht van zijn verstand. Dapper en slim als hij is, lost hij de problemen op door over zijn neus te wrijven voor een ‘geniaal idee’.

In tegenstelling tot vele andere helden, blinkt Wickie uit in team spirit. Hij gebruikt de mogelijkheden van de verschillende Vikings aan boord om zijn doel te bereiken. Helaas zijn de Vikings niet altijd zo getalenteerd als ze zelf denken, en strooien ze vaak ongewild roet in het eten bij de uitvoering van Wickie’s plannen. Maar gelukkig komt de pientere Viking-jongen steeds op zijn pootjes terecht, en kan hij het probleem toch nog oplossen.

Foto: © Studio 100 Animation

Personages