De 5 voor 12 show

Verscholen in de gebouwen van Ketnet, tussen kabels en buizen, staat een gigantische computer. Die heeft een heel speciale eigenschap: hij weet exact van alle Ketnetters wanneer ze twaalf jaar worden én wat ze nog voor hun twaalfde willen doen.

Wrapper Leonard kwam op het spoor van deze computer en hij besloot er een geweldige Checklist-show mee te maken. Hij krijgt daarbij de hulp van Pretman, Marcske van F.C De Kampioenen en professor Vera Vincke.

In De 5 voor 12-show helpt Leonard elke week enkele bijna-twaalfjarigen om een droom of gekke wens uit hun Checklist te realiseren. Een hele klus, want de tijd tikt en de computer laat de ene check na de andere uit zijn systeem rollen. Gelukkig kan Leonard rekenen op een geweldig team: de zelfverklaarde superheld Pretman (Kevin Bellemans), de enthousiaste, maar nogal klungelachtige Marcske (Herman Verbruggen) en de prettig gestoorde professor Vera Vincke (Suzanne Grotenhuis). Die laatste heeft een labo middenin in de studio en ze vindt altijd wel een manier om een check lichtjes geniaal in te vullen. In elke aflevering worden vier checks gerealiseerd, zodat in de loop van de reeks in totaal 40 van de 50 checks uit de Ketnet Checklist aan bod komen.

Wil een Ketnetter voor zijn twaalfde een wereldrecord breken? Geen probleem! Want hoe gekker je het record verzint, hoe minder kans dat het al bestaat. Gaan al zeker voor de bijl: het wereldrecord abrikozen-eten-met-een-plaksnor-onder-je-neus-en-een-sombrero-op-je-hoofd en het wereldrecord liedjes-gorgelen-met-tandpasta.

Terwijl professor Vera Vincke de checks in de studio helpt realiseren, trekken Pretman en Marcske eropuit om Ketnetters thuis, op school of in de speeltuin ter hulp te snellen. Of dat goed komt, is natuurlijk maar de vraag.