Dit kan je verwachten van Samson & Gert Zomerpret

Terug naar overzicht

Begin november startten de opnames van het laatste seizoen van Samson & Gert. Het worden zomerse afleveringen en daarom wordt de laatste reeks toepasselijk Samson & Gert Zomerpret genoemd.

Na het winters bezoek aan de chalet in de Ardennen zijn Samson & Gert terug met nieuwe afleveringen! Hierin gaan ze naar camping Zomerparadijs! Ten eerste zijn Meneer De Burgemeester en Van Leemhuyzen ook van de partij. Zij delen er namelijk een tentje naast Samson & Gert.

samson-gert-zomerpret-de-burgemeester

“Het is zo dat de burgemeester oorspronkelijk dit huisje had gehuurd. Het heet het knusse hutje. Hij dacht daardoor dat het een klein, vervallen hutje was. Daarom wou de burgemeester liever het aards paradijs huren. Maar dat bleek gewoon een stuk gazon te zijn met een tentje op,” zegt Gert Verhulst.

En ten tweede is ook Albertooooo aanwezig, in zijn prachtige caravan. Koen Crucke vertolkt de rol van Alberto. Op de vraag of het opnemen van de afleveringen anders is, vertelt hij dit:

“Het is eigenlijk leuker geworden, door het feit dat het geen dagelijkse sleur is, (…) we hebben meer dan 1.000 afleveringen opgenomen. Nu is het veel relaxer, we zijn ouder en wijzer geworden en kennen meer onze métier.”

Op een camping heb je natuurlijk een campingwinkel. ook in Zomerparadijs ontbreekt deze niet. Jaap Mengelmoes, neef van Joop is namelijk de uitbater van deze prachtige camping en winkel. Deze rol wordt vertolkt door Marc-Marie Huijbregts. Gert Verhulst dacht meteen aan Marc-Marie toen hij iemand zocht voor deze rol.

Dinsdag 22 november 2016 is een belangrijke datum, want het is de laatste opnamedag ooit voor een aflevering van Samson & Gert. Wellicht komen er wel nog steeds videoclips, maar dit was dus de laatste dag. De opnames vonden plaats in Schelle, bij Studio 100.

Samson & Gert Zomerpret: vanaf najaar 2017 op Ketnet.

Datum: 22 november 2016 om 15:24

Categorie: Samson & Gert, Samson & Gert Zomerpret

Foto: © Studio 100