Maak kennis met Ketnet Musical: TROEP!

Terug naar overzicht

Na het succes van Kadanza, Kadanza Together, Unidamu en Team U.P presenteren Ketnet en Studio 100 een gloednieuwe editie van Ketnet Musical: TROEP!

Op zondag 4 november werd in de Startshow van Ketnet Musical bekendgemaakt welke 24 kinderen na een uitgebreide auditie werden uitgekozen om mee te spelen in de nieuwe musical TROEP!. Die gaat op 9 maart 2019 in première. Op maandag 5 november komen de Ketnetters te weten dat niemand minder dan Michiel De Meyer (bekend uit Thuis en de winnaar van Steracteur Sterartiest) de tweede volwassen hoofdrol voor zijn rekening zal nemen, naast de al eerder bekendgemaakte hoofdrolspeelster Maureen Vanherberghen.

“Ik was al van bij het begin fan van Ketnet Musical”, zegt Michiel De Meyer. “Vorig jaar was ik aanwezig op de première: ik heb daar een aantal mensen  aangesproken en gevraagd of ik ooit eens kon meedoen. Nu is het zover: ik heb er megaveel zin in. Ik voel me zelf nog heel jong, dus voel me echt thuis bij het jonge team van Ketnet Musical. Samen met de ploeg ben ik er helemaal klaar voor!” 

Ketnet Musical: het verhaal

Op een pleintje tussen appartementsgebouwen, ligt er troep. En niet zo’n klein beetje ook. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten of voetballen of gewoon chillen, is nu een stort geworden. Dimitri, de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje, heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen! Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft. TROEP! is een bruisende musical met een urban tintje en met aandacht voor ecologie.

De musical wordt een mix van liedjes uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

Ketnet Musical: het verloop

Na een voorafgaandelijke selectie werden deze zomer uit meer dan 1200 kandidaten 24 kinderen weerhouden.

Op 4 november kwamen de Ketnetters tijdens een spectaculaire Startshow te weten wie de 24 jonge talenten zijn die zullen schitteren in dé musical van 2019: TROEP!.

Van maandag 5 tot donderdag 22 november (telkens om 17.05 en 19.05 uur) zien de Ketnetters de 24 jongeren aan het werk tijdens het Bootcamp. Hier volgen ze zang-, acteer- en dansrepetities, en andere workshops. Ze bereiden zich voor op de musical, leren de eerste nummers en ontmoeten de mannelijker hoofdrolspeler: Michiel De Meyer (Onder embargo tot maandag 5 november 17.30 uur)

Van maandag 26 tot donderdag 29 november kunnen de Ketnetters in een vierdelig backstageverslag zien hoe het er achter de schermen aan toe ging tijdens de repetities en de show zelf. Wie had het meeste zenuwen? Wie is zelfzeker? Wie heeft welk ritueel voor hij/zij het podium op moet en wat komt er allemaal kijken bij zo’n show?

Op zondag 2 december volgt de grote finaleshow waarin de Ketnetters te weten komen wie van de jonge talenten een sprekende rol op zich mag nemen. De show bevat ook een heleboel extra’s en verrassingen.

En dan is het uitkijken naar de première van TROEP! op zaterdag 9 maart in het Plopsa Theater in De Panne.

En dan is het uitkijken naar de première van TROEP! op zaterdag 9 maart in het Plopsa Theater in De Panne. Er zijn voorstellingen in:

  • Plopsa Theater De Panne (9 en 10 maart)
  • Ethias Theater Hasselt (4 mei)
  • Capitole Gent (15, 18 en 19 mei)
  • Kursaal Oostende (20 april)
  • Stadsschouwburg Antwerpen (25,26 en 30 mei en 1 juni).

Datum: 5 november 2018 om 17:29

Categorie: Ketnet Musical - TROEP!

Foto: © VRT

Bron: VRT