Huisstijlen

Ketnet heeft al vijf verschillende logo’s gehad en vier vernieuwingen meegemaakt. Hieronder een overzichtje.

1997: Eerste logo

Logo 1997 (1)Dit is het allereerste logo van Ketnet en werd gebruikt van 1 december 1997 tot 31 maart 2006. Later kwam er ook een variant op het logo, eentje waar de letters ‘KETNET’ wit en niet oranje zijn.

Logo 1997 (2)In het begin van Ketnet werd Ketnet gepresenteerd met een ‘green key’. De wrapper van dienst stond voor een groene muur en met de computer werd het groen gedeelte verandert door een toen bepaalde achtergrond. Later kregen de wrappers een eigen studio en ook nog een Ketnet-tuin.

2006: Tweede logo en eerste vernieuwing

Logo 2006Ketnet vroeg in reclamespotjes om een nieuw logo voor Ketnet te ontwerpen en op te sturen want Ketnet zou gaan vernieuwen. Op 1 april 2006 vernieuwde Ketnet uiteindelijk volledig. Nieuwe programma’s, een moderner logo, nieuwe wrappers en een volledig nieuwe website.

Ketnet werd ook opgedeeld in drie delen: Kaatje, Ketnet en Ketnet NT. Ketnet NT was vanaf 18u tot 20u om de wat oudere jongeren te kunnen aanspreken, maar na enkele maanden werd Ketnet NT stopgezet.

De logo’s pasten zich ook aan de tijd van het jaar. In de loop van het jaar was er een gewoon logo (zie rechts). Rond de periode van Sinterklaas was er een logo waarin mokjes de letter ‘K’ vormen en met Kerst is de letter ‘K’ een kerstbal.

De studio werd in deze tijd twee keer veranderd.

2010: Derde logo en tweede vernieuwing

Logo 2010Begin 2010 paste Ketnet zijn logo en stijl nog eens aan. Het logo kreeg een ander vorm, maar het lettertype bleef hetzelfde. Ook met Sinterklaas is er een aangepast logo. Het Ketnet-thema is nu helemaal in de vorm van kleurrijke ‘spatten’. In april 2011 kreeg de studio ook een grondige vernieuwing. Deze studio is nog steeds dezelfde als die je nu nog steeds op televisie kan zien.

2012: Vierde logo en derde vernieuwing

Logo 2012Sinds april 2012 vernieuwde Ketnet.be en op 1 mei 2012 kreeg Ketnet zijn eigen kanaal en vernieuwde nogmaals van logo. De grote ‘K’ in het logo werd gekleurd maar voor de rest is er weinig veranderd aan het logo.

 

2015: Vijfde logo en vierde vernieuwing

Sinds 31 augustus 2015 zit Ketnet in een volledig nieuw jasje. Ketnet heeft een heleboel nieuwe titels, een nieuwe studio en ook dus een nieuw logo.

Logo 2015

Voorstellen nieuwe huisstijlen

Gedurende de jaren hebben sommige bedrijven nieuwe huisstijlen voor Ketnet gemaakt, het waren voorstellen die het scherm helaas niet hebben gehaald, maar we delen ze toch graag met jullie!

2011

2009

2006