Geschiedenis

1997

Ketnet zond voor de eerste keer uit op 1 december 1997. De naam is afkomstig van het Brusselse woord ‘ket, wat ‘kind’ of ‘jongere’ betekent.

1998

In 1998 gaat de Ketnetkrant van start als wekelijkse bijlage bij Gazet van Antwerpen, Belang van Limburg en Het Volk, goed voor een wekelijkse oplage van 420.000 exemplaren.

2000

In 2000 ging de KetnetBand van start. Hun eerste nummer was Mijn verstand.

2002

In 2002 startte op Ketnet de eerste tienersoap: Spring. Het programma was razend populair bij tieners.

2004

In 2004 werd het aanbod van Ketnet wordt nog beter afgestemd op het kijkgedrag van de kinderen. Ketnet zendt sindsdien ook elke ochtend tijdens de schoolvakanties uit.

2006

Op 1 april 2006 vernieuwde Ketnet volledig. Er waren nieuwe wrappers, een volledige nieuwe look, een nieuwe Ketnet-studio en nog veel meer. Ook kreeg Ketnet twee extra onderdelen: Kaatje voor de kleinsten en Ketnet NT voor de iets ouderen.

2007

In 2007 werd Ketnet NT geschrapt. Volgens netmanager Catherine Castille misten de kijkers het warme en veilige gevoel van hun moedermerk Ketnet.

Ketnet kreeg zijn eigen online radio: KetnetRadio (nu Ketnet Hits). De radio was enkel te beluisteren via de website van Ketnet en op tv tijdens het Ketnet Plakboek.

2009

In 2009 Ketnet kreeg twee nieuwe wrappers: Véronique Leysen en Niels Destadsbader.

Kaatje en Kamiel kregen een nieuw vriendje: astronaut Viktor.

2010

In 2010 Ketnet vernieuwde nogmaals, deze keer minder ingrijpend. Het logo veranderde lichtjes en de bumpers op televisie ook.

2011

In 2011 verliet Kobe Van Herwegen de Ketnet-wrappers. Er werd een wedstrijd georganiseerd: Wie Wordt Wrapper. Het was de eerste keer dat de kijkers zelf hun nieuwe wrapper konden kiezen. Charlotte Leysen won en werd Ketnet-wrapper.

Kaatje, Kamiel en Viktor kregen twee nieuwe vriendjes: Frits en Frats.

De naam van KetnetRadio veranderde in Ketnet Hits.

2012

Sinds 1 mei 2012 zend Ketnet uit op een eigen kanaal, apart van CANVAS. Zo zal de zender niet meer worden onderbroken door sportuitzendingen van Sporza.

In april kreeg Ketnet.be een volledig nieuw jasje. De site is nu interactiever, frisser en iedereen kan een eigen Ketprofiel aanmaken en vrienden toevoegen. Ook de bumpers op televisie werden een klein beetje veranderd.

Peter Pype en Kristien Maes stopten als Ketnet-wrappers. Op 28 oktober werd de nieuwe wrapper bekend gemaakt: Sien Wynants. Zij won de tweede editie van Wie Wordt Wrapper van Sander Gillis. Diezelfde Sander werd samen met Leonard Muylle op 6 december alsnog voorgesteld als nieuwe wrapper.

2013

Ketnet neemt sinds 2013 niet meer deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. In de plaats kwam de wedstrijd Wie Wordt Junior 2013, een talentenjacht die los staat van het internationale liedjesfestival.

In september nam Véronique Leysen afscheid als Ketnet-wrapster.

2014

Op 9 maart vond het allereerste Gala van de Gouden K’s plaats. Tijdens de uitzending werden er een heleboel Ketnet–programma’s en gezichten beloond met een Gouden K. Tijdens het gala werd een nieuwe wrapster voorgesteld: Sarah Mouhamou.

Niels Destadsbader nam op 6 september na vijf jaar afscheid als Ketnet-wrapper. Hij maakte de overstap naar VTM, waar hij een nieuw programma zal presenteren.

2015

Ketnet en Studio 100 sloegen de handen in elkaar voor Junior Musical: een musical met liedjes van Junior Eurosong. In de musical spelen heel wat kinderen mee, maar ook BV’s zoals Charlotte Leysen, Giovanni Kemper en Loes Van den Heuvel.

Thomas Van Achteren, bekend van Bandits, werd voorgesteld als nieuwe Ketnet-wrapper.

Ketnet werd in het najaar volledig vernieuwd. De zender kreeg een nieuw logo, een nieuwe studio en een nieuwe website.

2016

Voor de tweede keer maakte Ketnet samen met Studio 100 een musical: Ketnet Musical – Kadanza Together. De cast bestaat uit een 20-tal kinderen, Tatyana Beloy, Matthew Michel en Peter Van de Veire.