Marieke Meelberghs

Hieronder vind je ons interview met Marieke, ze speelt de rol van Mellanie in Galaxy Park. Marieke koos zelf de leukste vragen en beantwoorde deze dan.

Je werd bekend met Galaxy Park, maar had je daarvoor al ervaring met acteren? (Basiel)
Ik had totaal geen ervaring met acteren! Ooit heb ik op de middelbare school wel eens een toneelstukje gespeeld, maar verder niet. Het bevalt me super! Elke scene is weer een uitdaging hoe je het zal vorm geven, en hoe het samenspel met je tegenspelers verloopt.

Galaxy Park loopt nu nog op Ketnet, maar komt er ook nog een tweede seizoen ? (Basiel)
Ik hoop dat er nog een tweede seizoen komt! Want het is echt heel leuk om te doen!

Als je zou mogen kiezen om in een Vlaamse film of serie mee te spelen, welke serie of film zou dat zijn en welk personage zou je willen spelen? (Basiel)
Aangezien Mellanie een nogal speciaal karaktertje heeft, lijkt het me leuk om eens het tegenovergestelde te spelen. Misschien een zeer kwetsbaar meisje zoals Sara uit de gelijknamige reeks. Een hele serieuze rol lijkt me dan ook weer tof, zoals in een politieserie.

Hoe ben je er opgekomen om mee te doen aan Galaxy Park ? (Laura)
Vorig jaar werd ik Miss Limburg en nam ik deel aan de verkiezing van Miss België. Voor de rol van Mellanie zochten ze een blond meisje. Alle blonde kandidates van Miss België mochten naar de audities gaan, en zo werd ik eruit gekozen! En daar ben ik super blij om want Galaxy Park is geweldig!

Ging jij graag naar school en wat was je lievelingsvak? (Chaima)
Ik ging heel graag naar school! Ik vond goede punten halen ook heel belangrijk en leerde dan ook altijd heel hard! Op de middelbare school vond ik Chemie en Fysica de minst leuke vakken! Die kon ik ook niet zo goed en daar haalde ik dan ook minder goede punten op. Maar Nederlands (taal), Frans en Engels vond ik heel leuk!

Wat vind jij het leukste aan je rol in Galaxy Park? (Alexandra)
Ik vind het wel tof dat Mellanie altijd zo mooi verzorgd is! De haartjes netjes, mooie make-up, leuke juweeltjes… Ook dat Mellanie soms een beetje dom is, is wel leuk om te spelen! Vaak moet ik er zelf ook hard om lachen!

Is het fijn om met de andere acteurs en actrices samen te werken? (Zana)
Ja! Het is echt heel tof op de set! Het is iedere dag lachen en plezier maken! Natuurlijk wordt er ook wel hard gewerkt, maar tussen de scènes door, en na de draaidag, zijn we dikke vrienden!

Ben je in het echt ook vrienden met Femke en Paula? (Lina)
Ja hoor! In de serie is Mellanie soms wel een beetje grof, maar eigenlijk heeft ze een klein hartje! Als de zomer in Galaxy Park vordert, worden ze dan ook echte vriendinnen! Ook in het echt zijn we goede vriendinnen van elkaar! Voor de nachtopnames moeten we blijven overnachten, en dan is het altijd nog laat giechelen op de kamer met ons drietjes!

Hebben jullie dezelfde eigenschappen of lijken jullie niet zo op elkaar? (Melissa)
Mellanie is graag mooi verzorgd, en ik ook wel. Natuurlijk draag ik zelf niet zooooo veel make-up! (lacht) Mellanie kan soms wel een beetje grof zijn, en dat zal Marieke niet snel doen! Ik ben zelf wel wat liever dan Mellanie, en zal ook anderen mijn vuile werkjes niet laten opknappen door anderen! Marieke steekt graag zelf de handen uit de mouwen!

Ga jij nog in andere coole programma’s spelen? (Xante)
Galaxy Park is nu het eerste programma waar ik in mee speel, maar ik vind het zo leuk dat ik het wel vaker wil doen! Ik heb een klein rolletje gehad in de Kotmadam, dat moet nog uitgezonden worden. Dat was ook super leuk om te doen! Dankzij Miss België kon ik mee spelen in Galaxy Park.

Ben jij in het echt ook verliefd op Os? (Xander)
Neen, ik ben niet verliefd op Os in het echt! En Paula ook niet. (lacht)

Hoe komt het dat jij zo’n mooi haar hebt? (Eline)
Op Studio 100 zijn er hele goede kappers die mijn haren zo mooi maken voor de opnames! Natuurlijk heb ik heel lang moeten sparen om ze zo lang te laten groeien! Ik vind lange haren heel mooi!

Wat zijn jouw schoonheidsgeheimen en/of schoonheidstips? (Céline)
Je haren steeds goed verzorgen met een goede shampoo en conditioner! En voorzichtig uitkammen! Dan worden ze mooi lang! Andere schoonheidstip: steeds de make-up goed afdoen ’s avonds en je insmeren met bodymelk! Dan blijft je huid mooi glanzend!

Mijn vraag aan jou is: zijn Mellanie en Os nu een koppel? (Sarah)
Ik denk dat Mellanie Os wel heel leuk vindt, maar dat ze zelf nog niet helemaal weet of ze nu wel een koppel met hem wil zijn of niet. Ze vindt het ook wel leuk dat hij zo veel moeite moet doen voor haar!

Is het in het echt (achter de schermen), ook zo spannend als op TV? (Tobin)
Ja hoor in het echt is het ook spannend! Want je leeft je helemaal in in je rol, en dan lijkt het soms net echt! Het is ook heel leuk om het dan op TV terug te zien hoe het uiteindelijk er allemaal uit ziet.

Bron: KetnetFansite