Jelle Florizoone

Lees hieronder ons interview met Jelle Florizoone, Rick uit ROX.

Hoe is het om Rick te spelen en wat vond je het leukste wat je ooit gedaan hebt? (Sanne, 21 jaar)
Ik vind Rick fantastisch! Stiekem beschouw ik hem een beetje als mijn klein broertje. In vele opzichten lijken we enorm op elkaar! Het leukste dat we tot nu toe gedaan hebben met ROX is de afgelopen Sinterklaasshow. Dat was kicken!

Heb je huisdieren? (Selina, 13 jaar en Elise, 10 jaar)
Ik heb 2 katten genaamd Fluffy en Coco.

Draag jij ook in het echt een bril? (Amy, 10 jaar en Emily, 13 jaar)
Nee, zelf draag ik geen bril. Van zodra ik die Ray-Ban-bril op mijn neus zet, zit ik meteen in mijn rol. Dus dat heeft wel zijn voordeel.

Tijdens de opnames van ROX had je toen nog tijd voor school? (Mirte, 11 jaar)
Euhm… Soms is dat moeilijk. We draaien meestal van in de zomer t.e.m. de herfstvakantie. Dus dan mis ik wel wat school. Aan de andere kant kan ik dan weer volledig rekenen op mijn vrienden en leerkrachten in de klas die voor mij dingen bijhouden en extra uitleg geven. Het is ook vooral een kwestie van combineren. Tot nu toe is dat steeds gelukt! Falen is geen optie!

Hoelang duurt het om één aflevering om op te nemen? (Maaike, 13 jaar)
Een ROX-aflevering duurt meestal rond de 25 minuten. Daar doen we dan toch al gauw drie à vier dagen over.

In ‘ROX’ hebben jullie het motto ‘falen is geen optie’, maar heb jij in het echt ook zo een motto? (Kobe, 13 jaar)
Ik zeg steeds dat je nooit mag opgeven wat je zo graag wil bereiken! “Wie niet waagt, niet wint..” is daarbij zeer toepasselijk! Dus opgeven is geen optie!

Wat was tot nu toe je lievelingsmoment uit ‘ROX’? (Amélie, 13 jaar)
Ow, dat zijn er zoveel! Als ik er één moet kiezen van het eerste seizoen dan zouden dat de scènes uit Slaapzacht zijn. Konden we ons lekker vuil maken! Dit seizoen vond ik het zeer fijn om eens verliefd te spelen in Internaat.

Hoe voelde het toen je voor het eerst voor de camera stond? (Laura, 10 jaar)
Ik herinner me nog dat ik de nacht daarvoor lang heb wakker gelegen! Ik was enorm zenuwachtig! Toen we begonnen met de eerste scène was ik helemaal om te sterven! Gelukkig ging dat gevoel snel weg! De cast en crew kunnen je echt op gemak stellen!

Hoe zou jij jezelf omschrijven in drie woorden? (Laure, 15 jaar)
Pff… niet simpel! Een toffe, gezellige en soms wel wat naïeve kerel. Maar dat laatste is maar een klein detail hoor!

Je hebt al gespeeld in een film waar je een homofiele jongen moet spelen. Word je daarvoor nog aangesproken op straat? Of herkennen ze je alleen van ROX? (Quinten, 15 jaar)
Ten tijde van Noordzee, Texas werd ik heel af en toe eens herkend. Sinds ROX word ik helemaal niet herkend! Wel zie ik vaak kinderen denken: “Van waar ken ik dat gezicht?”. Tegenwoordig word ik precies wel wat vaker herkend. Maar dan eerder voor Noordzee, Texas.

Wat vond je het leukst? Noordzee, Texas of ROX? (Sebastiaan)
Goh, dat valt niet te vergelijken! Dat ligt aan het feit dat Noordzee, Texas een film is en ROX een serie. Bij een film zit de werking helemaal anders ineen. Er wordt ook meer voorbereidingstijd gegeven aan de acteurs en de regie geeft meer aanwijzingen. Bij een serie ligt dat heel anders! Daarbij heb je veel minder tijd voor bepaalde dingen en moeten er soms 25 scènes per dag opgenomen worden. Terwijl dat bij een film meestal maar een zes-tal zijn. Het leukste waren toch de films die ik hiertoe mocht doen. Wat niet wegneemt dat ROX echt super is om te doen!

In welke provincie zou je gaan wonen moest je één dag mogen ruilen met West-Vlaanderen en waarom? (Axelle, 15 jaar)
Antwerpen! Ik heb vijf jaar in Antwerpen gestudeerd en ik ben echt verliefd geworden op de stad! Ik heb er veel mensen leren kennen, dus het is wel fijn dat ik ze vaak terug zie aangezien Studio 100 in Antwerpen gelegen is! Handig! En wie weet koop ik wel eens iets in die gezellige stad. Maar dat zien we dan later wel weer…

Wat verkies je: Prince-koeken of dinokoeken? (Lars, 14 jaar)
Dinokoeken!

Heb je broers of zussen? (Axelle, 15 jaar)
Nee, ik ben enigskind. Erg vind ik dat niet want ik ben was vroeger wel een aandachtskindje!

Moest je ooit naar een onbewoond eiland gaan, wie of wat zou je dan zeker willen meenemen? (Brenda, 15 jaar)
Mijn iPhone! Ik kan echt niet meer zonder. Het is mijn lopende agenda en je kunt er van alles op doen! Eén nadeel: wat als hij plat is?

Hoe komt het eigenlijk dat je geen les meer volgt op de Koninklijke Balletschool van Antwerpen? (Brenda, 15 jaar)
Over die keuze heb ik lang nagedacht. Ik studeerde 5 jaar aan de Balletschool en steeds werd het meer klassieker, terwijl ik liever modernere dingen deed. De keuze om Woordkunst-Drama te gaan volgen heb ik gemaakt aangezien ik de rol van Rick niet meer kon combineren met de balletopleiding. Dan maar gekozen om me volledig op het acteren te smijten!

Bedankt voor het interview, Jelle!

Foto: © Studio 100

Bron: KetnetFansite