Daphne Paelinck

Hieronder vind je ons interview met Daphne Paelinck. Ze speelt Maud in De Elfenheuvel. Ook bij dit interview kozen jullie de vragen.

In Spring was je haarkleur ros en in De Elfenheuvel is je haar bruin, wat is jouw natuurlijke haarkleur? (Robin)
Donkerblond… Mijn haar wordt al van mijn twaalf jaar gekleurd (voor theater, musical…) dus ik ben er niet meer zo zeker van! Leve Philippe van Kreatos want die moet altijd opnieuw mijn haar kleuren! Ik heb ook echt al elke kleur gehad: bruin, rood, blond, zwart, oranje (voor Spring)…

Hoe ben je beroemd geworden? (Lilly)
Oeioei, ik weet niet of ik wel beroemd ben! Hoe ben ik begonnen? Ik ben al van mijn 8 jaar professioneel bezig met theater, musical en televisie dus toch al een… 15 jaar! Dat is al een lange tijd en ik doe het steeds even graag! Ik ben begonnen in het genre musical en rond mijn veertien jaar maakte ik dan de overgang naar televisie. Ik heb toen twee jaar de rol van Loeka gespeeld in de VTM-reeks Familie en voila… Ik ben nog steeds bezig!

Wat doe je het liefst: zingen bij Rockflakes of acteren? (Sophie)
Ik acteer het liefst zingend bij Rockflakes. (lacht) Beiden doe ik even graag! Ik heb dan ook een musicalopleiding gehad op het Koninklijke Conservatorium te Brussel. Musical is zowel dansen, zingen àls acteren! All in one!

Welk progamma vond je het leukste: Spring of De Elfenheuvel? (Rebecca)
Spring was heel erg leuk en ik heb daar heel erg veel geleerd. Ik was toen zeventien jaar en voelde me een beetje als Alice in Wonderland. Ik vond het ook heel erg leuk om de rol van de seutige Nele Nuydens te spelen, al werd ik er ook soms gek van. Nele was zo braaf en preuts dat ik soms zélf iets had van “Komaan Nele, doe toch iets”.

Na Nele heb ik alleen nog maar de gemene rollen gekregen. De rol van Maud Wijffels in De Elfenheuvel is het tegenovergestelde van Nele en zo leuk om te spelen! Ik probeerde Maud niet alleen een bitch-gehalte te geven, ook probeerde ik haar warme kant te tonen én haar onzekerheden. Ik probeerde een mens van haar te maken van vlees en bloed. Bij De Elfenheuvel hebben we een jaar intensief samengewerkt en werden we een echte familie. Leentje (onze visagiste) was net als een grote zus voor me! Jaja, het was een topjaar! De Elfenheuvel is nog recenter dus dat mis ik natuurlijk het meeste.

Hoe is het om Maud te spelen? En kan je jezelf vergelijken met Maud? (Sanne)
Het was geweldig om Maud te spelen! In mijn dagelijks leven ben ik best rustig en als Maud kon ik eens gekke dingen doen die ik anders nooit gedaan zou hebben! Mezelf vergelijken met Maud? We hebben beiden toch wel een klein hartje. Oké, ik beken: als het nodig is, heb ik soms toch ook een grote mond.

Ik kan bijvoorbeeld niet tegen onrecht in de wereld en dan kan ik aardig uit de hoek komen! Maud is extreem veel met kleding en uiterlijkheden bezig en dat is iets waar ik me toch ook wel in kan vinden. Ik ga niet elke dag een uur voor de spiegel staan, maar een goede verzorging is wel belangrijk! Ik ben dol op gezichtsmaskertjes en scrubs en… op vlak van mannen ben ik dan weer heel erg braaf en dat vind ik helemaal niet erg.

Met welke Elfenheuvelcollega kom je het beste overeen en waarom? (Axelle)
Dat is een moeilijke vraag! Niels (Dagmar), Leonard (Wiki) en Seppe (Kyan) waren mijn speelkameraadjes! Lachen, gieren en brullen met die mannen! Voor een vrouwenbabbel had ik Lore (Bling Bling) en Kalina (Saartje). Ik deelde een jaar mijn loge met mijn de allerliefste Bling Bling, een ruimte waar we echt tot rust konden komen.

Ook met de technische ploeg kwam ik bijzonder goed overeen. Ik kan er niet echt ééntje uitkiezen maar àls ik het moet doen? Nee, ik kàn niet kiezen. Ik zie ze allemaal zo ontzettend graag!

Ik weet dat dit niet over jou gaat maar deze vraag wil ik absoluut beantwoord willen. Hoe zorgen jullie ervoor dat Dagmar’s ogen gaan schitteren en dat hij dingen kan verplaatsen? (Olivia)
Dagmar kàn dat gewoon! Je moet maar eens diep in Dagmar zijn ogen kijken… Dagmar zijn ogen in combinatie met een mooi lichtspotje geeft ons The Magic Look.

Heb je al een liefje? (Emilie)
Dé vraag die niet mocht ontbreken! Ik heb geen liefje. Waar zit die prins op het witte paard?

Daphne, ben je ook in het echt een beetje verliefd op Kyan? (Edona)
Nee, iemand als Kyan is mijn type niet. Kyan heeft geen eigen mening tegenover Saartje. Ik wil dan toch wel een man die andere zaken doet dan modelvliegtuigjes bouwen en gehoorzamen. Ik vind het belangrijk dat iemand een eigen mening heeft en af en toe eens zegt dat ik normaal moet doen. Geef mij maar een man met een pittig, gevoelig én een gek kantje…

Vind je het niet moeilijk om al die teksten uit het hoofd te leren? (Kato)
Nee, helemaal niet! Ik moet een scènetekst één keer lezen en ik ken het uit mijn hoofd. Nochtans was ik een slechte studente op school. Ik verveelde me op school en kon amper iets onthouden van al die definities. Ik vond het gewoon verschrikkelijk om die zaken letterlijk uit mijn hoofd te leren. Frans, wiskunde, fysica… Het was een hel voor mij! Ik zag, een tijdje geleden, een schoolrapport terug van mij… Aiaiai… (lacht)

De Elfenheuvel Fandagen komen eraan, wat vind je het leukste aan die dagen? (KetnetFansite)
Dat ik jullie eindelijk allemaal eens ga zien! Ik hoop dat jullie géén popcorn en frisdrank naar mijn hoofd zullen smijten. Ik zal braaf zijn…

Foto: © VRT - Lies Willaert

Bron: KetnetFansite