Drie nieuwe reeksen op Ketnet: Trix

Terug naar overzicht

Januari wordt een drukke fictiemaand bij Ketnet. De Ketnet-kijkers kunnen kennismaken met maar liefst drie nieuwe Vlaamse fictiereeksen, zoals de nieuwe reality-reeks Trix.

Ketnet vindt het erg belangrijk om te investeren in fictie van eigen bodem. Niet alleen omdat die erg populair is, maar ook om jong talent kansen te geven. Daarom heb je vanaf maandag 9 januari een dagelijkse afspraak met Trix en 4eVeR. Eind januari kunnen de Ketnetters kennismaken met de gloednieuwe detectivereeks De regel van 3S.

Trix is een verhaal van drie vrienden die leren goochelen. Samen met hun mentor en buurman Steven Delaere trekken ze eropuit en tonen ze hun trucs aan een live-publiek. Trix is een reality-reeks met een vleugje fictie. In de reeks wordt Steven Delaere namelijk verliefd op de mama van één van de drie kinderen, gespeeld door Katrijn Van Bouwel.

Goochelen met een vleugje fictie

In Trix volgen we drie jonge vrienden, Lien, Leonard en Luca, die door de bekende goochelaar Steven Delaere (bekend van Belgium’s Got Talent) worden ondergedompeld in een wereld vol goocheltrucs en magie. Hij leert hen alle tips & trics en stuurt hen op pad om op locatie te oefenen. Maar er hangt nog meer magie in de lucht – en hier begint de fictie – want Steven wordt zelf betoverd door Louise, de mama van Luca (gespeeld door Katrijn Van Bouwel, vooral bekend als de festivalfee in 1000 zonnen). Vanaf maandag 9 januari om 17.30 u. (maandag tot donderdag).

Het verhaal

Het verhaal van Trix begint bij Steven, een ervaren goochelaar met een bizar grijs plukje in zijn haar. Er wordt gefluisterd dat daar al zijn goocheltrucs ontstaan. Sinds kort wordt Steven gevolgd door een cameraploeg van Ketnet. Maar als de vrienden Lien, Leonard en Luca op een dag de repetitieruimte van Steven binnenvallen en zelf aan het goochelen slaan, begint het avontuur pas echt.

In de weken die volgen, stoomt Steven de drie jonge goochelaars klaar voor het echte werk. Ze trekken er ook op uit en Steven helpt hen bij hun optredens op verschillende locaties: op het muziekfestival Dranouter, in het Zilvermeer in Mol, de Beekse Bergen, Bobbejaanland, het Museum voor natuurwetenschappen in Brussel en Technopolis in Mechelen. Lien, Leonard en Luca verbazen het publiek op de verschillende locaties met hun goocheltrucs.

Luca, Steven, Leonard en Lien

De magie van de liefde

Naast al die geweldige goocheltrucs zit erin Trix ook nog een andere soort magie. Er slaat namelijk ook een vlammetje over tussen Steven en Louise, de mama van Luca (gespeeld door Katrijn Van Bouwel). Het duurt dan ook niet lang voor de drie vrienden beslissen om Steven een handje te helpen in de liefde. Trix volgt ook die fictieve verhaallijn van de liefde tussen Steven en Louise. Zo wordt de reeks meer dan een reality goochelprogramma en krijgt het een extra laagje. Dat inspireert de vier goochelaars (Steven, Lien, Leonard en Luca) ook om trucs te bedenken die kaderden in een groter verhaal.

Doe-het-zelf-trix

Niet alleen Lien, Leonard en Luca leren goochelen in Trix, ook de Ketnetters zelf. Elke week maken ze kennis met een nieuw goochelprincipe. Bovendien wordt er wekelijks een truc uitgelegd en aangeleerd, in verschillende stappen. Trix is een reeks die inspeelt op de nieuwsgierigheid van kinderen naar goochelen. Maar tegelijkertijd trekt Trix de kijkers mee in een avontuur van leeftijdsgenoten die zich enorm goed amuseren, met en zonder goochelen!

Ontdek ook de twee andere nieuwe reeksen die je vanaf januari 2017 op Ketnet zal zien: 4eVeRDe regel van 3S

Trix: vanaf maandag 9 januari op Ketnet.

Datum: 20 december 2016 om 15:30

Categorie: Nieuws, Trix

Foto: © Bonka Circus

Bron: Persbericht Ketnet