Opvolger Ghost Rockers bekend: opnames Campus 12 begonnen

Terug naar overzicht

Vanaf dit najaar zendt Ketnet een nieuwe fictiereeks uit: Campus 12. Het Studio 100-programma is de opvolger van het populaire Ghost Rockers. De opnames zijn vandaag gestart.

De makers van de succesreeks Ghost Rockers kropen in hun pen om een gloednieuw spannend verhaal te schrijven voor de Ketnet-kijkers. Campus 12 is, net zoals Ghost Rockers, de eerste stap voor enkele jonge beloftevolle acteertalenten. Daarnaast zullen er ook een aantal grotere namen opduiken in de reeks. Het eerste seizoen van Campus 12 zal vanaf het najaar van 2018 op Ketnet te zien zijn.

Campus 12 vertelt het verhaal van stoere bokser Noah De Smidt die op zoek gaat naar zijn tweelingzus Bo De Smidt die van de ene op de andere dag van de aardbodem verdwenen lijkt. Het wordt nog gekker wanneer blijkt dat Noah de enige is die zich zijn zus nog kan herinneren. Het lijkt alsof ze nooit bestaan heeft. Er is echter nog één iemand met herinneringen aan Bo: Sam. Sam is lid van dezelfde boksclub als Noah. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, kunnen ze niet anders dan samen op zoek gaan.

Wanneer blijkt dat de sleutel tot het mysterie rond Bo zich in het theater van de elitaire familie ‘Vincke‘ bevindt, wil hij kost wat kost lid worden van het koor van de Vinckes; ‘De twaalf’. Dat tegen de zin van zijn familie en de familie Vincke: de twee families leven al jaren in ruzie. Noah ontdekt echter dat de haat tussen de twee compleet verschillende werelden van boksen en theater/zang enkel gestoeld is op vooroordelen en dat de twee werelden meer gemeen hebben dan op het eerste zicht lijkt.

Ghost Rockers werd een enorm succes

Het hoofdpersonage van Campus 12 is Noah De Smidt, gespeeld door Jasper Heyman. Mathias Sercu neemt de rol van Ward De Smidt voor zich. Bo’s tegenpool uit de boksclub – Sam – wordt vertolkt door Lennart Lemmens. De familie Vincke bestaat uit Louise (Nina Rey) en Celeste (Hilde De Baerdemaeker). Andere personages zijn Emilie (Jelisa van Schijndel), Hanne (Naomi Janssens), Frederik (Pieter Casteleyn) en Dante (Bünyamin Yürük).

Campus 12: vanaf dit najaar op Ketnet.

Datum: 5 maart 2018 om 10:13

Categorie: Campus 12

Foto: © Studio 100

Bron: Persbericht Ketnet