Ketnet brengt als eerste Vlaamse zender interactieve fictie

Terug naar overzicht

Nadat ook Netflix een experiment ondernam met interactieve fictie komt Ketnet als eerste in Vlaanderen met een digitale innovatie op vlak van interactiviteit. Kijkers kunnen zelf in de huid van Dries kruipen en kiezen welke wending het verhaal neemt. Deze special is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.

In ‘Regel het voor Dries: de kunstroof’ ontdekt Dries in een afvalcontainer een schilderij van de bekende schilder Luc Tuinmans. Het blijkt echter gestolen te zijn en al snel duikt de dief op om zijn buit op te halen. Het begin van een spannend avontuur waarbij Dries, Roos en Hassan de snode boeven een hak willen zetten. Het verhaal speelt zich af aan zee in een verlaten pakhuis, maar ook op de Westhinder en een onderzeeër.

Leuk weetje: Tinne Oltmans speelt een rolletje in het interactieve verhaal.

Regel het voor Dries: de kunstroof is een special van De regel van 3S, de detectivereeks van Ketnet over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener met een heel eigen logica. De rol van Dries wordt vertolkt door de jonge Samuël Anastasi. De beste vrienden van Dries zijn Roos, een blind meisje met veel inzicht (gespeeld door Dorien De Clippel), en IT-freak Hassan (Yassine Ouaich). De regel van 3S speelt zich af aan de kust en combineert de sfeer van de zee, surfen en fun met humor en suspense.

‘Regel het voor Dries: de kunstroof’ is beschikbaar via de Ketnet-app en ketnet.be

Datum: 24 juli 2017 om 15:15

Categorie: Geen categorie

Foto: © VRT

Bron: VRT