Karrewiet vernieuwt: eigen studio en nieuwsankers

Terug naar overzicht

Nieuws op kindermaat is belangrijk voor Ketnet en dat bevestigt het met een vernieuwing van Karrewiet. Het nieuwsprogramma krijgt vanaf september een eigen nieuwsstudio van waaruit twee nieuwsankers dagelijks het nieuws presenteren.

Het afgelopen jaar heeft Karrewiet al enkele vernieuwingen doorgevoerd. Karrewiet brengt iedere dag actueel en relevant nieuws en schuwt ook geen moeilijke onderwerpen. Ketnet wil nog meer inzetten op kinderen helder, duidelijk en op hun maat informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Daarom wordt Karrewiet, vanaf 3 september, uitgezonden vanuit de Karrewiet-studio.

Jelle Mels

Dat het programma twee nieuwsankers krijgt, is een tweede vernieuwing. Jelle Mels (26) en Mariam El Mandoudi (29) zullen de kinderen dagelijks door het nieuws van de dag gidsen. De kindreporters blijven natuurlijk ook op post en brengen verslag uit ter plaatse waar het nieuws zich afspeelt.

Wie zijn de Karrewiet-gezichten?

Jelle Mels is 26 is afkomstig uit Sinaai en woont nu in Sint-Niklaas. Hij is al 5 jaar Karrewiet-journalist. Jelle studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Jelle deed stage bij Karrewiet en ging er nooit meer weg. Ondertussen bedacht hij ook het Karrewiet-Kampioen-gezelschapsspel en is hij ook al twee jaar te horen als één van de inleesstemmen van Karrewiet.

Ik herinner mij dat ik als kind de eerste aflevering van Karrewiet op televisie zag, dat ik Karrewiet nu ga presenteren is echt heel gek.

Mariam El Mandoudi

Mariam El Mandoudi is 29 en geboren en getogen in Mechelen, intussen woont ze in Antwerpen. Ze studeerde samen met Jelle journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Nadien ging ze aan de slag bij onder meer MNM en Q-Music.

Ik heb altijd gedroomd om het journaal te presenteren. Ik dacht het jaren zou duren en nu mag ik plots het journaal voor de Karrewieters maken. Da’s zelfs nog beter dan het grote-mensen-journaal!

Karrewiet-app voor tablet

Vorig jaar lanceerde Ketnet een app van Karrewiet voor smartphone, intussen werd deze meer dan 56000 keer gedownload. Ketnet lanceert in het begin van de zomer nu ook een app voor tablet. De Karrewiet-app biedt een veilige omgeving waar kinderen op de hoogte kunnen blijven van het belangrijkste nieuws.

Met een uitbreiding naar tablet is Ketnet aanwezig op de platformen die kinderen verkiezen en dit op een toegankelijke manier. Elke dag krijgen de kinderen een ochtend- en middagupdate van het belangrijkste nieuws. Polls en quizjes zorgen voor interactie. Bij breaking news kan de Karrewiet-app ook een pushbericht sturen.

Karrewiet: vanaf 3 september op Ketnet.

Datum: 19 juni 2018 om 08:56

Categorie: Karrewiet

Foto: © Geert Van Hoeymissen

Bron: Persbericht Ketnet