Ghost Rockers naar huis met meeste Gouden K’s!

Terug naar overzicht

Het Gala van de Gouden K’s was gisteren aan zijn vierde editie toe. Vanochtend om 8u30 werd de volledige show uitgezonden op Ketnet. Herbeleef met ons alvast enkele hoogtepunten!

De grote winnaars van de avond waren de Ghost Rockers. Niet alleen haalden ze de award van beste Ketnetserie binnen, Tinne Oltmans mag Karen Damen opvolgen als ‘babe van het jaar’. Daarnaast kreeg Tinne ook de award van ‘vrouwelijke tv-ster van het jaar’ én viel haar liefje Juan Gerlo in de prijzen!

Olly onderbreekt Showbizz Bart

De Gouden K voor mannelijke tv-ster van het jaar ging naar… Olly Wannabe. Dacht hij zelf! Ondanks stoorzender Olly kon Showbizz Bart net op tijd de award uitreiken aan de terechte winnaar: Juan Gerlo van Ghost Rockers.

Verrassingsact Pen Pineapple Apple Pen

Zita en papa Koen Wauters wilden een brief naar Japan schrijven om Pikotaro te laten weten dat hij de Gouden K voor ‘hype van het jaar’ gewonnen heeft met ‘Pen Pineapple Apple Pen’, maar niemand had een pen… Tot Pikotaro ineens op het podium verscheen! Deze Japanse zanger veroverde dit jaar het internet met zijn aanstekelijke deuntje.

Emotioneel moment voor D5R

Na vier seizoenen kwam er een einde aan de populaire reeks D5R. De cast werd tijdens het Gala bedankt met een compilatie van alle seizoenen.

Staf Coppens vs chilipoeder

Broers Staf en Mathias Coppens reikten samen de award voor ‘beste familieprogramma van het jaar’ uit aan Belgium’s got talent. Typisch broers: Mathias luisde Staf erin en strooide superheet chilipoeder in de mond van zijn broer. Staf spuwde bijna vuur en kan volgend jaar misschien zelf meedoen met Belgium’s got talent? Baba Yega, Ann Lemmens, Laura Tesoro, Koen Wauters en Niels Destadsbader namen de award in ontvangst.

Exclusief optreden Baba Yega

De mysterieuze maar geliefde leden van Baba Yega wilden niet spreken of hun identiteit onthullen, maar staken speciaal voor de Gouden K’s een gloednieuw en spectaculair optreden in elkaar. Geen woorden maar dansmoves!

K3 brengt nieuw nummer Play-O

Moora Vander Veken en Michiel De Meyer (Olivia en Arne uit THUIS) grapten over het oprichten van een Thuisband. Maar om met de beste band van 2016 te kunnen concurreren, zullen ze nog stevig moeten oefenen. De Gouden K voor ‘beste band’ ging voor het tweede jaar op rij naar K3. Hanne, Marthe en Klaasje gaven het beste van zichzelf met hun nieuwe single Play-O.

BV’s zingen 24k Magic

Als afsluiter van een feestelijke en vrolijke avond mochten we genieten van het zang- en danstalent van Danira Boukhriss, Aster Nzeyimana, Peter Van De Veire, Leen Dendievel en Dempsey Hendrickx die ’24k Magic’ van Bruno Mars brachten. Ze nodigden alle BV’s uit op het podium om met hen mee te feesten.

En ook nog…

Net-niet-slimste maar wel strafste madammen ter wereld Olga Leyers en Danira Boukhriss reikten samen de Gouden K voor ‘film van het jaar’ uit aan Helden van de zee.

Opvallend: powerkoppel Laura Tesoro en Giovanni Kemper straalden van verliefdheid én trots, want ze gingen beiden met een award naar huis.

Niels Destadsbader is populair bij jong en oud. Donderdag won hij nog een MIA en nu de Gouden K voor ‘mannelijke muzikant van het jaar’.

Alle winnaars

 • Vrouwelijke tv-ster van het jaar: Tinne Oltmans
 • Film van jaar: Helden van de zee
 • Mannelijke muzikant van het jaar: Niels Destadsbader
 • Sportmoment van het jaar: De Rode Duivels op het EK
 • Band van het jaar: K3
 • Mannelijke tv-ster van het jaar: Juan Gerlo
 • Babe van het jaar: Tinne Oltmans
 • Hype van het jaar: Pen Pineapple Apple Pen
 • Familieprogramma van het jaar: Belgium’s Got Talent
 • Ketnet-serie van het jaar: Ghost Rockers
 • Song van het jaar: Can’t stop the feeling van Justin Timberlake
 • Hunk van het jaar: Giovanni Kemper
 • Vrouwelijke muzikante van het jaar: Laura Tesoro
 • Ketnet-programma van het jaar: Ketnet Musical
 • Tekenfilm van het jaar: Peter Pan
 • Game van het jaar: Musical.ly

Meer van de Gouden K’s 2016

Het Gala van de Gouden K's: Herhaling op zondag 5 februari om 17u00 op Ketnet.

Datum: 5 februari 2017 om 09:53

Categorie: Awards, D5R, Ghost Rockers, Helden, Het Gala van de Gouden K's 2016, Ketnet Musical

Foto: © KetnetFansite

Bron: Persbericht VRT