Eerste Gouden K’s al uitgereikt tijdens Ketnet Swipe

Terug naar overzicht

Vanavond is het zover: dan worden de Gouden K’s van 2016 uitgereikt tijdens het grote Gala van de Gouden K’s. De eerste twee awards werden deze ochtend al uitgereikt tijdens Ketnet Swipe.

Morgenvroeg kan je op Ketnet kijken naar Het Gala van de Gouden K’s. De uitreiking vindt vanavond plaats in Paleis 12 in Brussel, vlakbij het Atomium. Deze ochtend kwamen we al te weten wie de winnaars waren in twee van de 16 categorieën: Tekenfilm en Game van het jaar.

In de categorie Ketnet-tekenfilm van het jaar ging het tussen Heksje Lilly, Ninjago: Masters van Spinjitsu, Zorro de Kronieken en Peter Pan. Uiteindelijk kreeg Peter Pan de meeste stemmen van de Ketnetters. Thomas Van Goethem en Ken Verdoodt – die enkele stemmen ingesproken hebben – kwamen de Gouden K in ontvangst nemen. Ook in 2014 kwam Peter Pan in die categorie al als winnaar uit de bus.

De tweede categorie waarvan we de winnaar al weten is Game van het jaar. Die Gouden K werd vanochtend uitgereikt door William Boeva, die tijdens zijn programma Boeva & The Games alles te weten kwam over games. De genomineerden in deze categorie waren Pokémon Go, Musical.ly, Minecraft en Fifa17. Deze award werd gewonnen door Musical.ly.

Vanavond worden dus de Gouden K’s in de 14 andere categorieën uitgereikt. De awardshow zal bijgewoond worden door heel wat grote en bekende namen waaronder YouTuber Dylan Haegens, Niels Destadsbader, en Josje Huisman. De show kan je morgenvroeg vanaf 8u30 op Ketnet bekijken.

Het Gala van de Gouden K's: op zondag 5 februari om 8u30 op Ketnet. Herhaling op zondag 5 februari om 17u00.

Datum: 4 februari 2017 om 10:51

Categorie: Awards, Het Gala van de Gouden K's 2016, Peter Pan

Foto: © Ketnet