Drie nieuwe reeksen op Ketnet: De regel van 3S

Terug naar overzicht

Januari wordt een drukke fictiemaand bij Ketnet. De Ketnet-kijkers kunnen kennismaken met maar liefst drie nieuwe Vlaamse fictiereeksen, onder meer met De regel van 3S.

Ketnet vindt het erg belangrijk om te investeren in fictie van eigen bodem. Niet alleen omdat die erg populair is, maar ook om jong talent kansen te geven. Daarom heb je vanaf maandag 9 januari een dagelijkse afspraak met Trix en 4eVeR. Eind januari kunnen de Ketnetters kennismaken met de gloednieuwe detectivereeks De regel van 3S.

De regel van 3S is een gloednieuwe detectivereeks die zich afspeelt aan de kust en de sfeer van de zee, surfen en fun combineert met humor en suspense. Naast jong talent maken ook heel wat bekende namen hun opwachting in de reeks.

Een spannend detectiveverhaal aan de kust

De regel van 3S is een gloednieuwe detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener met een heel eigen logica. Door zijn impulsieve karakter wordt Dries ongewild geconfronteerd met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt. Slaagt Dries er wel in om met zijn eigen deductiemethode, ‘de regel van Dries’, de zaak op te lossen? De rol van Dries wordt vertolkt door de jonge Samuël Anastasi. De beste vrienden van Dries zijn Roos, een blind meisje met veel inzicht (gespeeld door Dorien De Clippel), en IT-freak Hassan (Yassine Ouaich). Naast jong talent maken ook heel wat bekende namen hun opwachting in de reeks.

De regel van 3S speelt zich af aan de kust en combineert de sfeer van de zee, surfen en fun met humor en suspense.

Het verhaal

Wanneer de blinde Roos (Dorien De Clippel) op een doordeweekse dag op het strand kennismaakt met Dries (Samuël Anastasi), voelen beiden meteen een klik. Ze raken aan de praat en Dries stelt voor om Roos te leren surfen. Hoewel iedereen Roos gek verklaart, laat ze zich overhalen. Door zijn enthousiasme en branie, maar vooral door zijn eigenzinnige manier van redeneren, die hij zelf ‘de regel van Dries’ noemt. Het is het begin van een hechte vriendschap en een blind vertrouwen.

Hassan, Roos en Dries

De energieke en inventieve Dries heeft een bijzondere eigenschap. Hij was als kind het slachtoffer van een ontploffing in de chemische fabriek van zijn vader. Dries overleefde de ontploffing, maar de straling zorgde wel voor een merkwaardige bijwerking: als Dries zich opwindt, wordt hij onzichtbaar. Het is een eigenschap die soms handig is, maar even vaak vervelend. Geen wonder dat hij het liever verborgen houdt. Alleen zijn mama Inse (Tine Laureyns), oma Danielle (Danni Heylen), zijn beste vrienden Roos en Hassan (Yassine Ouaich) en dokter Erik Vingerhoets (Warre Borgmans) zijn op de hoogte.

Door omstandigheden raakt Dries ongewild betrokken bij de onfrisse praktijken van een gangsterbende onder leiding van de flamboyante maar duistere Libelula (Viv Van Dingenen). Met de hulp van zijn vrienden en zijn eigen deductiemethode ‘de regel van Dries’ tracht hij de ware toedracht te achterhalen en de gangsters te stoppen.

Andere personages

Kathy Kriekels (Jits Van Belle) en Wim Marijnissen (Bert Cosemans), de ouders van Roos; hoofdinspecteur Benoit Bellemans (Ron Cornet); Mister Ickx (Erik Burke), een mysterieuze man die geregeld contact opneemt met Dries en van heel veel dingen op de hoogte blijkt te zijn; Tony (Ivan Pecnik), de eigenaar en uitbater van surfclub BO4 waar de vrienden geregeld te vinden zijn.

En verder spelen onder anderen ook mee: Dominique Van Malder, Hans Van Cauwenberghe (o.a. De Elfenheuvel), Jakob Beks (o.a. F.C. De Kampioenen), Sander Gillis (Ketnet-wrapper), Danny Timmermans (o.a. W817) en vele anderen.

Ontdek ook de twee andere nieuwe reeksen die je vanaf januari 2017 op Ketnet zal zien: 4eVeRTrix

De regel van 3S: vanaf maandag 30 januari van maandag tot donderdag om 18u15 op Ketnet. Herhaling de volgende dag om 18u.

Datum: 20 december 2016 om 15:56

Categorie: De regel van 3S, Nieuws

Foto: © VRT

Bron: Persbericht Ketnet