Beslissing nieuw televisiekanaal Ketnet Jr uitgesteld

Terug naar overzicht

Ketnet liet in december weten dat ze geïnteresseerd waren om een nieuw televisiekanaal te hebben, een voor de allerkleinste kinderen. Het kanaal ‘Ketnet Jr’ zou zich toespitsen op kleuters en peuters, degenen die Ketnet op dit moment nog niet goed genoeg bereikt. In september zou de beslissing over de nieuwe zender vallen.

De beslissing is uitgesteld geweest omdat andere partijen nog niet zijn ingelicht over wat Ketnet wil doen. VTM heeft al twee kinderzenders: vtmKzoom en Kadet. Ze zien Ketnet Jr. misschien als een bedreiging voor hen. De Vlaamse Regulator voor de Media ziet voor- en nadelen en geeft geen eenduidig advies.

Ketnet Jr zendt op weekdagen tussen 6 en 7u, tussen 9 en 11u en tussen 14u en 15u30 programma’s zoals Bumba, Kaatje, Musti etc. uit. Dit is slechts 3u30 van de hele dag en daarmee kan Ketnet niet iedereen aanspreken die ze willen. Natuurlijk zijn er de apps voor de momenten waarmee Ketnet de kleinsten kan aanspreken.

De jongste Ketnetters kunnen wel al terecht in de gratis Ketnet Jr.-app en bij de rode knop van Ketnet voor een Ketnet Jr.-aanbod. “Maar daarmee bereiken we niet alle gezinnen, en niet alle kinderen. En dat is wel onze opdracht.”, zegt de Ketnet-netmanager.

Maarten Janssen, netmanager Ketnet:
Om onze maatschappelijke opdracht te blijven vervullen moeten we evolueren. We voelen ons verantwoordelijk om alle kinderen aan te spreken. Vroeger was Ketnet de enige kinderzender. Maar vandaag bieden internationale kinderzenders twee kanalen aan, afgestemd op de allerjongsten enerzijds en oudere kinderen anderzijds. Ketnet kan dit nu niet. We gaan nu na of een lineair kanaal voor hen kan bijdragen tot het versterken van onze opdracht.

De Vlaamse ministerraad beslist in september of Ketnet het nieuwe kinderkanaal krijgt of niet.

Meer hierover lezen? Klik hier.

Datum: 28 juli 2017 om 18:55

Categorie: Ketnet Jr.

Foto: © VRT